google-site-verification=_irOpldiJmbbCgU5ZalldzrcJD8Umm9MpQlTNuZNSJE
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Újévi fogadalmak kismamáknak, amiket majd te is be akarsz tartani

2022. 01. 01. 10:41:07
Újévi fogadalmak kismamáknak, amiket majd te is be akarsz tartani

Biztosan tettél már olyan újévi fogadalmat, amit nem tartottál be, vagy pár hét után feladtad. Azonban a gyönyörű kisbabáddal a pocakodban, ebben az évben a fogadalom tétel kicsit más lesz, mint az előző években.

 

Olyan megfontolandó gyakorlati tanácsokat adunk, amiket érdemes lehet átgondolnod, és egyben betarthatók is. A kevesebb alkohol ivását, vagy a dohányzásról való leszokást már biztosan kipipáltad korábban, ezért közelítsük meg a dolgot más oldalról:

 

1. „Nem félek segítséget kérni”

Ha megszületett a kisbabád, akkor főként az első 6 hétben, a gyermekágyi időszakban nagy szükség lesz a segítségre. Ne félj delegálni, kérd meg a családot, barátnőket, hogy segítsenek a bevásárlással, főzéssel, vagy a takarítással. Akár csak vigyázzanak a kisbabádra, amíg veszel egy forró fürdőt, vagy nyugodtan megebédelsz. Hidd el, mindenki szívesen segít, de ne várd el, hogy olvassanak a gondolataidban, mondd el, hogy miben lehetnek a segítségedre.

2. „Elhiszem, hogy jó anya vagyok”

Én sokszor kudarcként élem meg, hogy nem tudok mindent elintézni, és úgy érzem, nem vagyok tökéletes anyuka és feleség. Az az elvárás magam felé, hogy a kisfiam boldog legyen, egész nap vele játsszak, fejleszthessem és tanítsam őt, de közben a lakásban mindig rend és tisztaság legyen, és főzzek minden nap változatos és egészséges ebédet és vacsorát. Azonban úgy hiszem, ez lehetetlen, és el kell engedni. Ne törd magad hiába, és hidd el, hogy elég jó anya és feleség vagy! A kisbabád számára pedig Te vagy a legjobb Anyuka.  heart

3. „Minden nap hálát adok valamiért”

Minden nap hálásak lehetünk, de ezt sokszor nem vesszük észre, mert csak rohanunk egész nap, és meg sem állunk. Lefekvés előtt este gondold át, hogy milyen jó dolgok történtek veled aznap, és adj hálát 3 dologért. Például, a babád rámosolygott, vagy kimondta az első szavát. A lényeg, hogy pozitív gondolatokkal zárd le a napot, sokkal nyugodtabban fogsz tudni aludni is.

4. „Több vizet fogok inni”

Könnyű fogadalomnak tűnhet, pedig nem biztos, hogy az lesz. Naponta próbálj meg legalább 2 liter vizet meginni, hogy segítsd a méreganyagok gyorsabb kiürülését a szervezetedből és hidratált maradj. Cseréld le a cukros üdítőket és a kávét vízre.

5. „Kevesebbet nyomkodom a mobilom!”

Tarts hetente 1 napot, amikor nem veszed elő a telefonodat, és nem netezel. Éld meg a pillanatokat, légy jelen, és tölts minőségi időt a szeretteiddel. Beszélgess a pároddal, kiránduljatok egyet a szabadban, játssz a babáddal zavartalanul, vagy pedig látogasd meg a szüleidet.

6. „Több én-idő”

Szakíts több időt magadra, relaxálj, töltődj fel olyan dolgokkal, amik boldoggá tesznek. Legyen az akár egy masszázs, egy hétvégi brunch a barátnőkkel, vagy csak egy kis egyedül, a kedvenc sorozatod megnézésével eltöltött idő, csodát tesz a kedveddel és az energiaszinteddel. Ha az első babádat várod, akkor egyszerűbb kihívás, és használd ki, hogy most még több én-időt tudsz beiktatni. Illetve rendszert tudsz kialakítani, így később könnyebb időt szakítani magadra.

A baba születése után pedig, ha én-időhöz jutsz, akkor ne legyen bűntudatod, hessegesd el, ne rontsd el az értékes szabadidőt. Gondolj arra, hogy a kisbabádnak is fontos, hogy nyugodt és kipihent legyél.

7. „Nem hagyom el magam”

Kismamaként nehezebb olyan kényelmes ruhát találni, amiben jól érezzük magunkat, de közben csinosak is vagyunk. Egyszerűnek tűnhet magunkra kapni egy zsákruhát és smink nélkül, felfogott hajjal kimozdulni itthonról, pláne, ha egész napos rosszullétek miatt még ez is nehezünkre esik. Azonban én mindig kicsit jobban éreztem magam, ha egy csinos ruhába bújhattam, akár egy gyors piros rúzst feldobva.

Ebben a szép puha anyagú, bőrbetétes, masnis ruhában máris különlegesnek és csinosnak érezheted magad, miközben nagyon kényelmes és csak fel kell kapni heart

 

Reméljük találtál magadnak olyan fogadalmat, amit örömmel fogsz betartani.

Nagyon boldog, egészségben és szeretetben gazdag új évet kívánunk!

 

 

Az oldal tetejére